Indbrudstyveri og indboforsikring

INDBRUD OG INDBOFORSIKRING

Er uheldet ude og har du eller din virksomhed haft besøg af en indbrudstyv, så er det en betingelse for at opnå erstatning, at tyveriet er sket ved indbrud i en forsvarligt aflåst bygning eller lokale. Din forsikring dækker ikke, hvis tyven har skaffet sig adgang gennem vinduer eller døre, der ikke har været aflåste.

For at få erstatning, skal du også kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at du har haft de beskadigede eller stjålne ting, og at alder og genanskaffelsespris er som oplyst.

Hvis du ikke kan dokumentere eller sandsynliggøre dit krav, risikerer du, at selskabet afviser kravet eller fastsætter erstatningen efter et skøn.

I disse situationer opstår der ofte uenighed mellem selskabet og forsikringstageren. I sådanne tilfælde har vi hos Elmer Advokater stor erfaring med at hjælpe forsikringstagere med at opnå den erstatning, de er berettiget til. Du er altid velkommen til at kontakte os for en overordnet vurdering.

 

HVAD DÆKKER INDBOFORSIKRINGEN?

Indboforsikringen er ikke en selvstændig forsikring, men indgår typisk som en del af familieforsikringen.

Indboforsikringen dækker skader på ting, som befinder sig i og ved den helårsbolig, som er omfattet af forsikringen. Derudover dækker forsikringen ting, som du har medbragt fra din helårsbolig til campingvogn, telt eller lystfartøj, så længe du opholder dig eller overnatter dér.

Ud over skader i forbindelse med indbrud, så dækker indboforsikringen også skader i form af el-skader, stormskader og vandskader m.m.

Når du anmelder en skade under indboforsikringen, så vær opmærksom på, at forsikringsselskabet lægger stor vægt på, hvordan anmeldelsen er beskrevet.

 

LAD OS VURDERE DIN SAG

Vi ser desværre ofte, at private og/eller virksomheder udsat for indbrud eller andre skader efterfølgende bliver uenig med deres forsikringsselskab. Det kan enten handle om, hvorvidt skaden overhovedet er dækket, eller uenighed om størrelsen af den erstatning, der gøres krav på.

Som specialister i forsikringsret kan vi vurdere, om en eventuel afvisning er berettiget eller om du reelt har krav på yderligere erstatning. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os og få en overordnet vurdering. Det koster dig ikke noget, før vi har en aftale om, hvad vi skal gøre for dig, og hvad det vil koste.

DEL:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Gert Willerslev

Gert Willerslev

Partner

Direkte: +45 3367 6770

NYHEDSBREV SIGN-UP

Du er tilmeldt vores nyhedsbrev