Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Erstatning ved indbrud

Er uheldet ude, og har du eller din virksomhed haft besøg af en indbrudstyv, så kan du få erstatning

Det en betingelse for at opnå erstatning, at tyveriet er sket ved indbrud i en forsvarligt aflåst bygning- eller lokale.

Din forsikring dækker ikke, hvis tyven har skaffet sig adgang gennem vinduer eller døre, der ikke har været aflåste.

For at få erstatning, skal du også kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at du har haft de beskadigede eller stjålne ting, og at alder og genanskaffelsespris er som oplyst.

Hvis du ikke kan dokumentere eller sandsynliggøre dit krav, risikerer du, at selskabet afviser kravet eller fastsætter erstatningen efter et skøn.

 

I disse situationer opstår der ofte uenighed mellem selskabet og forsikringstageren. I sådanne tilfælde har vi hos Elmer Advokater stor erfaring med at hjælpe forsikringstagere med at opnå den erstatning, de er berettiget til. Ønsker du at drøfte mulighederne i din sag, er du velkommen til at kontakte os her eller på +45 3367 6767.

 

Hvad dækker min indbosforsikring?

Indboforsikringen er ikke en selvstændig forsikring, men indgår typisk som en del af familieforsikringen.

 

Indboforsikringen dækker skader på ting, som befinder sig i og ved den helårsbolig, som er omfattet af forsikringen. Derudover dækker forsikringen ting, som du har medbragt fra din helårsbolig til campingvogn, telt eller lystfartøj, så længe du opholder dig eller overnatter dér.

 

Ud over skader i forbindelse med indbrud, så dækker indboforsikringen også skader i form af el-skader, stormskader og vandskader m.m.

 

Når du anmelder en skade under indboforsikringen, så vær opmærksom på, at forsikringsselskabet lægger stor vægt på, hvordan anmeldelsen er beskrevet.

Hvad dækker min erhvervsforsikring?

Erhvervsforsikringen dækker en lang række forhold. Den dækker dog typisk i tilfælde af indbrud, brand samt ved vand- og stormskader. Stjålne eller beskadigede værdier såsom varer, inventar, emballage, værktøjer og maskiner kan derfor være ting, som du kan få dækket.

 

På lige fod med dækning under indboforsikringen er der sig krav om dokumentation eller sandsynliggørelse, før betingelserne for dækning er opfyldt.

 

Men da værdier stjålet eller ødelagt kan udgøre store summer, kan en hel- eller delvis afvisning fra selskabet få store økonomiske konsekvenser for din virksomhed.

 

Af den årsag er det utrolig vigtigt, at det samlede krav opgøres korrekt fra start.

Lad os vurdere din sag

Vi ser desværre ofte, at private og virksomheder udsat for indbrud eller andre skader bliver uenige med deres forsikringsselskab. Det kan enten handle om, hvorvidt skaden overhovedet er dækket, eller der kan være uenighed om størrelsen af den erstatning, forsikringstageren er berettiget til.

 

Som specialister i forsikringsret kan vi vurdere, om selskabets afvisning er berettiget, eller om du har krav på yderligere erstatning. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os og få en overordnet vurdering. Det koster dig ikke noget, før vi har en aftale om, hvad vi skal gøre for dig, og hvad det vil koste.

Om os