Retten i Glostrup har den 10. november 2017 tilkendt en ung kvinde 30.000 kr. i tortgodtgørelse for blufærdighedskrænkelse. Retten tilkendte endvidere godtgørelse for svie og smerte i anledning af sygefravær og behandling ved psykolog.
Krænkelserne blev begået af den mandelige leder af tankstationen, hvor kvinden var ansat. I starten var krænkelserne mest mundtlige seksuelt bemærkninger og små berøringer af hår, nakke og lænd. Senere omfattede krænkelserne også berøringer af balderegion, ben, mave og bryster samt slag på numsen og halstag. Kvinden følte sig truet til tavshed, og fortalte derfor først efter et par måneder den øverste ledelse om forholdene.
Lederen blev bortvist efter at ledelsen blev opmærksom på problemet og gennemså videoovervågningen.
Krænkeren blev politianmeldt, og Københavns Byret idømte ham 60 dages betinget fængsel samt samfundstjeneste. Spørgsmålet om erstatning for tort blev udskilt til civil behandling.
Om udmåling af tortgodtgørelsen udtalte Retten i Glostrup:
”Retten har herved lagt vægt på karakteren af krænkelserne, herunder grovheden, hyppigheden og varigheden heraf, ligesom retten har tillagt det betydning, at [K1] var [A1] og [A2]s umiddelbare leder, da krænkelserne fandt sted, og at [A1] og [A2] var væsentligt yngre end [K1]. Retten har ikke fundet grundlag for at nedsætte godtgørelsen eller lade denne bortfalde”
Krænkeren blev pålagt at betale en tortgodtgørelsen på 30.000. Det er et højere beløb end tilkendt i andre sager, men er dog stadig en relativt lav kompensation set i forhold til krænkelsernes karakter, afbrydelsen af ansættelsesforholdet og hvad en arbejdsgiver ville blive idømt efter ligebehandlingslovens § 14.
Under sagen havde arbejdsgiveren betalt en mindre godtgørelse efter ligebehandlingsloven. Det har givet spillet ind på udmåling af tortgodtgørelsen efter erstatningsansvarslovens § 26.
Henvendelser om sagen kan rettes til advokat Asger Segel, der førte sagen.