Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
13.11.2012

Ankestyrelsen anker ikke to domme, hvor de blev dømt til at anerkende, at arbejdsskadede har krav på både yderligere godtgørelse for varigt mén og erstatning for erhvervsevnetab

Elmer & Partnere


De to domme fra henholdsvis Retten i Esbjerg og Retten i Holbæk, der er udførligt omtalt i vores nyheder af 16. oktober 2012 og 22. oktober 2012, er accepteret af Ankestyrelsen. Det bemærkelsesværdige ved de to domme er, at Retten i begge sager, når frem til, at den primære anerkendte arbejdsskade har medført en sådan ændret belastning af andre dele af kroppen, at sådanne indirekte følger også giver ret til erstatning.


I den ene sag var det en alvorlig knæskade, der gav anledning til ryggener. I den anden sag medvirkede en alvorlig rygskade med nervepåvirkning af nerven over den ene fod (såkaldt ”dropfod”) til udvikling af slidgigt i begge knæ og indsættelse af knæprotester.


I begge sager fandt Retten ikke, at Ankestyrelsen med overvejende sandsynlighed havde bevist, at disse følger skyldtes andet end den anerkendte arbejdsskade, jf. arbejdsskadesikringsloven § 12, stk. 2 (tidligere § 13).


Flere nyheder
Om os