Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
08.10.2010

Forsikringsselskab dømt til at betale fuld forsørgertabserstatning efter en færdselsulykke, hvor afdøde dokumenteret havde en høj alkoholpromille og spor af hash

Elmer & Partnere

Retten i Hillerød har den 30. september 2010 afsagt dom om, at et forsikringsselskab skulle betale fuld forsørgertabserstatning til afdødes efterladte børn, idet der ikke var ført bevis for, at afdødes uagtsomhed var af en så grov karakter, at der skulle ske nedsættelse af erstatningen efter færdselslovens § 101, stk. 2.


Ulykken skete, da afdøde om natten var på vej hjem fra en fest, hvor han blev påkørt i indre by i København og døde som følge af trafikulykken.


Vidnerne i retten forklarede, at afdøde blev påkørt, da han trådte ud bag en parkeret varevogn, hvor han ca. 1 skridt ude på kørebanen blev ramt af bilen, og at han formentlig ikke så sig til siderne, inden han gik ud på vejen. Af obduktionsrapporten fremgik samtidig, at afdøde på ulykkestidspunktet havde en alkoholpromille på ca. 2,0 i øjenvæske samt spor efter hash.


Retten i Hillerød fandt efter vidneforklaringerne at kunne lægge til grund, at afdøde formentlig kun trådte 1 skridt ud på vejen, hvorefter han blev påkørt, og det var uagtsomt, men ikke af så grov karakter, at der skal ske nedsættelse af erstatningen efter færdselslovens § 101, stk. 2.


Kommentarer

Dommen viser efter vores opfattelse, at der kræves endog en meget betydelig udvist uagtsomhed, før der kan ske nedsættelse af personskadeerstatning på grund af egen skyld opstået ved en færdselsulykke. Det er ikke i sig selv nok, at den skadelidte/afdøde havde en høj alkoholpromille m.m., men tillige et krav, at forsikringsselskabet beviser, at den høje alkoholpromille har været årsag til den uagtsomme adfærd.


Det vides endnu ikke, om dommen ankes.


Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer, sk@elmer-adv.dk, der førte sagen for de efterladte børn.


Flere nyheder
Om os