Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
15.10.2013

Høring om vold på arbejdet

Elmer & Partnere


Torsdag den 10. oktober 2013 afholdt Elmer & Partnere i samarbejde med nogle faglige organisationer, SL, FOA og FTF, en høring på Christiansborg med temaet ”Vold på arbejdet – offerets vanskelige vej til erstatning”.


Høringen havde deltagelse af mere end 100 særligt interesserede personer, og de blev på høringen vidne til mange spændende indlæg.


Op til høringen var udarbejdet en materialesamling indeholdende relevante regler og en række eksempler på tilskadekomster i form af vold eller trusler om vold, som ofte ikke gav ret til erstatning udover, hvad de måtte blive tilkendt efter arbejdsskadesikringsloven.


Flere af disse ”ofre” forklarede på høringen uddybende om deres respektive sager, og derudover var der spændende indlæg set fra både arbejdsgiversiden v/Kommunernes Landsforening, fra borgersiden v/Alzheimerforeningen og forening LEV, fra forsikringsselskabernes side v/Forsikring og Pension og fra fagforeningssiden. Programmet, materialesamlingen og de fleste indlæg kan ses på vores hjemmesiden under tema.


Disse forskellige oplæg førte frem til en debat med deltagelse af politikere i form af Jens Stenbæk fra Danske regioner samt folketingspolitikerne Pernille Skipper fra Enhedslisten og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti samt formændene fra de tre samarbejdsorganisationer. Det var en spændende og idérig debat, hvor der var klar enighed om, at retstilstanden ikke er acceptabel, og at der bør tages initiativer til at ændre denne, men usikkerhed om, hvordan.


Der vil med sikkerhed blive presset på med forskellige initiativer i fremtiden.


Spørgsmål kan rettes til advokatfuldmægtig Anne Signora Toft ast@elmer-adv.dk eller advokat Søren Kjær Jensen skj@elmer-adv.dk.Flere nyheder
Om os